Udstilling

Udstilling

Song titles 2

Vi har bedt Klaus Handsome nævne fem sange, der har haft betydning for ham. Klaus fortæller til hvert en lille historie om hvorfor og hvordan sangene havde betydning for ham.  Dernæst har vi med brug af Artificial Intelligence (AI) lavet nye værker med udgangspunkt i Klaus Handsoe egne billeder og stil og kombineret med tekstelementer fra sangene.

Værkerne er således skabt i et samspil mellem sang og kunstner og forsøger at formidle, hvordan musikken ser ud gennem kunstnerens billedsprog. Værkerne er i samarbejde med Klaus Handsome blevet efterarbejdet og optimeret til bedst mulig printkvalitet.

Kunstner

Klaus Handsome

Klaus Handsome er en dansk maler, digter & musiker, født i Jylland/Danmark i 1967. Klaus Handsome bringer et legende og musikalsk præg på lærredet og tænder en følelsesmæssig forbindelse med beskueren. Værkernes udtryk kan sammenlignes med den danske keramiker og maler Bjørn Wiinblad på grund af Klaus's ligefremme og naive tilgang til historie og motiv.

House of the Rising Sun

The Animals´ version af “The House of the Rising Sun” blev et verdenshit før Handsome var født. Men sangen har været inspiration for generationer. Den næsten naive melodilinje blev den ultimative sang for hver en teenagedreng med en guitar og der blev skrålet med på den lette men storladne tekst.  “..And God I know, I’m One” er så enkelt men alligevel så meningsfuldt for mange og hele mysteriet om hvad det nu var for et hus er blevet diskuteret livligt.

Handsomes billeder har også det naive udtryk, men står alligevel så tydeligt og meningsfyldt med de klare farver han bruger. Dette værk er Handsomes møde med sangen som både kunstner og musiker. Det naive i maleriet møder det naive i sangen og huset i solopgangen er lige her.  

house-of-the-rising-sun-www

Bring on the Lucie

Klaus har valgt denne sang som akkompagnement til et af hans værker, på grund af hans stor kærlighed til John Lennons musik. “Bring on the Lucie (Freda People)” anses som John Lennons sidste protest sang og udgivet er på albummet “Mind Games” fra 1973.

I denne energiske spoken word-introduktion, “All right boys, this is it, over the hill!” står  “Lucie” som en rebelsk og stærk sang akkompagneret af den ekstraordinære jamrende guitar-lignende lyd. Handsomes billedsprog møder her protestsangen “Bring on the Lucie” i et klart skarpt udtryk der ikke vakler i sin tro.

Freda-a1_resize.jpg

Din Idiot

“Så kom der en pige, så kom der en sporvogn, eller var det den anden vej rundt?”

Sangen Din Idiot er skrevet af Klaus Handsomes barndomsven Peter Sommer. Peter viser på dette værk en helt ny side af sig selv, hvor en direkte inspiration til den franske chanson tradition, tydeligt kan høres.

Klaus har altid godt kunne lide sange med danske tekster, hvilket går helt tilbage til da han som ganske ung lyttede flittigt til Steppeulvene og Kim Larsen. Så en sang af Peter Sommer var oplagt valg da en sang skulle til denne udstilling.

Din-idiot-topaz-www

Waiting for the miracle

Da Klaus i 2008 mødte hans store idol Mr. Leonard Cohen var det en drøm, der gik i opfyldelse. Cohens musik har været genstand for inspiration gennem hele Klaus’s kunstneriske virke. På Waiting for the Miracle kan man høre mesteren messe og fortælle som kun han kan.

Waiting-for-the-miracle-www

Colours

Colours er en af de første sange Klaus lærte at synge og spille på guitar og som har været på repertoiret under hans koncerter på gader og stræder i Europa. Sangen har en drømmende og romantisk approach til livet i dets skønhed, og derfor er Donovans tekst udvalgt til dette formål af Handsome.

Colours-www

Andre udstillinger

Song Titles 1
Kunstner: John Normand
The Dancers
Kunstner: Peter Mølsted
The Power of Imagination
Kunstner: John Normand
Uudgrundelige øjne
Kunstner: Carsten Valentin
Walk the line
Kunstner: Dr. Ø