Udstilling

Udstilling

The Power of Imagination

I denne samling af billeder forsøger Normand at komme med sit bud på, hvordan man kan give fantasi og eventyr tilbage til vores lidt grå hverdag. 

“Det er ligesom at læse en bog. Man ved ikke, hvad der sker på næste side. Billederne har ligesom selv taget over. Pludselig dukker der en solstråle op i mit atelier, og så maler jeg en solstråle. Eller jeg får lyst til at male en anden farve, og så bliver det sådan” fortæller Normand.

Normands billeder dukker op som en fortælling når han begynder at male og resultatet er slags feedback mellem øjeblikkets inspirationen, hans teknik og hans dybe  interesse for mytologi og fabler.  

Normand beskriver det som en befrielse ikke at skulle have en plan for et billede, når han starter og han ser ser sig selv som en storyteller ligeså meget som en maler. 

Derfor hedder hans først udstilling hos Galleri Toft: The Power of Imagination

Kunstner

John Normand

John Normand er en dansk kunstner, født i Aarhus, men siden 90'erne bosat i det trendy københavnske kvarter Stefansgade på Nørrebro.

John debuterede som maler på den danske kunstscene tilbage i slutningen af ​​80'erne som 25-årig. Lige siden har han arbejdet som professionel kunstner med udstillinger i gallerier både nationalt og internationalt.

I Will Always Remember You

Denne lille pige er lige der, hvor hun gerne vil være. Ofte har folk så travlt med at skulle et eller andet, nå noget, have ambitioner og være et andet sted, men det har hun ikke. Hun er der, hvor hun er, for at verden kan være god. Normand har her arbejdet med de brune og gule jordfarver. Der er en tryghed i de farver, noget der altid er der, den konstante solopgang og solnedgang. Alting er som det altid har været. 

I Will always remember You (2)

Another Half Japanese

Her arbejder Normand med transparens. I flere gennemsigtige lag er inspirationen fra Balis animisme, hvor hver en lille ting har sin berettigelse i det større hele univers. I Normands verden, som jo ikke er buddhistisk, er det de kristne engle der har fundet vej ind i maleriet, for det er de symboler han kender og er fortrolig med.

Half-Japanese www

Another Patron Saint of Bees and Belonging

Hun er biernes skytsengel og her hører hun til. De små sociale væsner, som vi er så afhængige af, er både skrøbelige og besidder en enorm kraft. De har brug for deres skytsengel. Normand lader farverne tage over, og får dem til at skabe både det mørke og det lyse gemt i samme billede.

Another Patron Saint of Bees and Belonging

Another Time will Tell

Mange kunstarter foregår i tid. Når man har set et teaterstykke, og forestillingen er slut, så er det væk. Når man hører et stykke musik og det er færdigt, så er det væk. Det er anderledes med billedsproget. Det står stille. Billedet er inspireret af Alan Lightmans litterære værk, Einsteins Drømme, og fascinationen af tid. Nogle gange er tiden som en nattergal, fanget i et bur, nogle gange kan man fange tiden. Billedet er et forsøg på at få tiden til at stå stille et øjeblik.

Time will Tell

Another Thinking of Frog

Prinsessen håber så meget på, at frøen på magisk vis vil blive til en prins, men ham her, er en meget stolt gammel frø, som er fuldstændig ligeglad med at være en prins. Han vil kun være frø. 

Billedet blev til på Bali, hvor man inspireres af animisme. Hvert lille busk og sten har sin egen sjæl, ligesom hvert billede også besidder en smule sjæl. Normand mener, at der er så mange der arbejder på at trække magi ud af verden, og billederne er hans bidrag til at give noget af magien tilbage til vores hverdag.

Thinking of frog.aflang format

Another Princess of Bees

Normands billeder har ofte en lidt uhyggelig stemning, og han arbejder med både den mørke og den lyse side. De må gerne være ligesom et godt eventyr. Hvad var Rødhætte uden ulven? Hvad er skønheden uden udyret? 

Normands billede er her befolket af bier. Han finder det inspirerede, at det lille væsen besidder sådan en kæmpe kraft, der har enorm indvirkning på livet på vores jord. Samtidig er bierne også et socialt lille væsen og de er indbyrdes afhængige af hinanden. Vi mennesker er også afhængige af  hinanden – og af bierne. Billedet er en hyldest til det afhængighedsforhold, vi har til bierne og hinanden.

Princess of bees

Andre udstillinger

Song Titles 1
Kunstner: John Normand
Song titles 2
Kunstner: Klaus Handsome
The Dancers
Kunstner: Peter Mølsted
Uudgrundelige øjne
Kunstner: Carsten Valentin
Walk the line
Kunstner: Dr. Ø